Presseklipp

Rygg belysning hedret

«Randaberg kommune har utpekt Rygg Belysning AS som årets bedrift i 2013. –For oss er belysning det som skaper folks hverdag i hjemmet, sier gründer Johan Rygg.»

Årets bedrift i Randaberg ble Rygg Belysning AS. Her er gründer og eier Johan Rygg sammen med to av sine seks ansatte, Nina Sande Møller (t.v.) og Kate Sissel Rygg. FOTO: Cecilie Aarseth.

« En enstemmig jury plukket ut bedriften som verdig av prisen som deles ut årlig til en bedrift som har utmerket seg i Randaberg. I begrunnelse fremheves det blant annet at Rygg Belysning har hatt en omsetning som øker jevnt hvert år, et svært stabilt personale, lavt sykefravær og ikke minst at de er innovative.

Bedriften er medeier i den landsdekkende belysningskjeden Mesterlys AS.
Den beskrives som en del av Randabergs aktive, frodige og mangfoldige bedrifter som er med på å skape et godt omdømme for kommunen.
Juryen har dessuten merket seg bedriftens motto: «Lys gir lyst», og at bedriften er opptatt av miljø ved å aktivt innføre LED-belysning i sitt utvalg.

Eier Johan Rygg er både glad og overrasket over tildelingen. Han kan bekrefte at omsetningsveksten har vært over forventning de siste årene, med en tredobling fra tre til 10 millioner kroner. På lik linje med juryen fremhever også Rygg et stabilt og innsatsvillig personale som viktig for suksessen.
– Vi har tredoblet omsetningen de siste seks årene. I tillegg satser vi mye på rådgivning innen helhetlig belysning og på LED-belysning, som er energisparende, sier han.

Rygg fremhever også sine ansatte som veldig stabile, og er gode kunderådgivere som finner gode løsninger. Dette er heller ikke først gang lysbedriften, som ble startet i en underetasje i Ryggveien, får en pris. I 2006 ble bedriften kåret til beste belysningsbutikk i Norge.

– Belysning skaper hverdagen i hjemmet. Lyssetting betyr enormt mye, ikke minst gjennom mørke vintre, sier den gründeren som tidligere drev gård inntil lysbedriften tok overhånd. – Du kan si at mens jeg før jobbet med lys til planter og dyr, ordner jeg nå lys til mennesker, avrunder prisvinneren spøkefullt.»

Kilde: Bygdebladet

Hvordan du skal belyse ditt hjem

Det er viktig å ha riktig lys på rett sted og rett tid. Johan Rygg hos Mesterlys viser hvordan et leselys skal være.

» -Det er viktig å lyse opp de riktige stedene av rommet, sier Johan Rygg hos Mesterlys. Riktig lys gjør at vi føler oss vel. Lys bidrar til å skape stemning og atmosfære. Det er viktig å utnytte dagslyset best mulig. Det er også lurt å tenke på at man må plassere lampene slik at de gir nok lys også når det er kveld.»

Over spisebord er det fortsatt populært med lysekroner.

«Det er viktig å tenke på hva man skal bruke stedene man lyser opp til. Mange har valgt å kutte ut spisebordet i stuen og bare ha et stort bord på kjøkkenet. Da er det viktig at man har lyskilder som man kan bruke til flere formål.

– Noen ganger vil man ha en koselig middag under dempet belysning, andre ganger skal man sitte å arbeide ved det samme bordet. Det er viktig å kunne regulere lysstyrken, sier Rygg.»

Kilde: Rogalandsavis

Suksess utenfor allfarvei

- Jeg har brukt mange år for å jobbe frem den butikken vi har i dag, sier Johan Rygg. Hvor mange lamper som finnes i butikken hans, tør han ikke gjette på.

«Jeg har brukt mange år for å jobbe frem den butikken vi har i dag. Det er hardt arbeid og lange dager. 6 dager i uken. Men trivselen er der og da går alt mye bedre. Jeg er glad i det jeg gjør, og med alle de kundene vi har forteller det meg og mine at andre også er fornøyde med det vi gjør.Noe tall på hvor mange lamper som henger fra tak og vegger inne i butikken, nei det ville ikke Johan Rygg begi seg ut på. Han ville ikke en gang gjette. Men mange er det. Veldig mange.Kåret til årets beste norske lysbutikkDet var under den store møbel og belysningsmessen i Stockholm at Randaberg butikken stakk av med den gjeveste prisen. Og stemningen stod i taket da prisen ble delt ut.– Det var fantastisk gjevt, sier sjefen sjøl Johan Rygg.»

Kilde: Bygdebladet